Club.fit

Clubfit

Herken je (een van) de volgende kenmerken bij je kind?

  • Het kind kan niet (meer) deelnemen aan reguliere beweegmomenten.
  • Tijdens de beweegmomenten thuis en op school is de verminderde motoriek zichtbaar.
  • De motoriek ziet geen voortgang meer of neemt zelfs af.
  • Het kind is angstig of onzeker tijdens beweegmomenten.
  • Het kind wil zelf de motoriek verbeteren.
  • Het kind wil graag het plezier in bewegen terugkrijgen.

Bij kinderen met een verminderde motoriek blijkt vaak dat zij sport en bewegen minder leuk (gaan) vinden. Om deze kinderen te ondersteunen in een vroeg stadium en vooral weer plezier te laten beleven aan sport en bewegen is Club ‘FIT’ opgestart.

Club.fit

Club ‘FIT’ is er voor kinderen vanaf 6 jaar uit het basis- en speciaal-onderwijs die moeite hebben om deel te nemen aan de reguliere beweegmomenten.

Tijdens de wekelijkse beweegmomenten kunnen de kinderen op hun eigen niveau deelnemen. Door de kleine groepen (maximaal 12 leerlingen) en door begeleiding van een ervaren vakleerkracht creëren we de optimale omgeving om lekker te bewegen. Jaarlijks werken we met acht bewegingsthema’s. Per les komen drie activiteiten aan bod die in lijn liggen met de thema’s. Na een periode van 6 weken wordt de voortgang van het kind bekeken. Aan de hand van deze evaluatie kijken we of het kind door kan stromen naar het reguliere sportaanbod. Instromen kan op elk moment, heb je interesse of vragen neem dan gerust contact op met Tijn Wabeke t.wabeke@venlo.nl.

Externe video URL

Samenwerking

Club ‘FIT’ betreft een samenwerking tussen JOGG Venlo, Iedereen Kan Sporten (IKS) en Venlo.fit. Voor meer informatie:

Tijn Wabeke
Sportconsulent Venlo.fit
Tijn Wabeke