Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe bestel ik een ticket?

In onze ticketshop kun je eenvoudig jouw ticket bestellen. Lukt het niet om online een ticket te bestellen? Dan kun je ook een ticket kopen aan onze informatiebalie. Om zeker te zijn dat je aan een activiteit kunt deelnemen, raden we je aan om een ticket vooraf online te bestellen.

Hoe meld ik mij/mijn kind aan voor de zwemles? 

Voor de zwemles kun je geen los ticket bestellen. Schrijf je in op de wachtlijst via https://webshopdewisselslag.recreatex.be/Lessons/Register. Log eerst in op jouw persoonlijke account. Kies vervolgens de zwemles en de voorkeursdag en meld je aan. Let op: hiervoor betaal je inschrijfkosten!

Heb je nog geen account? Volg de stappen hieronder om dit aan te maken:

 1. Meld je hier aan als nieuwe gebruiker: https://webshopdewisselslag.recreatex.be/Lessons/Register
 2. Maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan
 3. Vul je gegevens in
 4. Lees de algemene voorwaarden door
 5. Klik op ‘Inschrijven’

Hoe snel kan ik beginnen met zwemles?

Hoe snel je kunt beginnen, hangt voornamelijk af van de door jou opgegeven voorkeursdag. Het is moeilijk om in te schatten hoe lang het duurt voordat je kunt starten.Als je kunt beginnen, dan nemen wij contact met jou op.

Hoe worden de zwemlessen gegeven?

Nadruk op de ontwikkeling

We leggen tijdens de zwemlessen de nadruk op de individuele ontwikkeling van het kind. Dat betekent dat ieder kind op zijn eigen tempo doorstroomt. Voor het diploma A zijn er vijf zwemlesniveaus. Elke keer als het kind toe is aan het volgende kleurniveau komt hij of zij in een andere groep. Voor de veiligheid dragen de kinderen polsbandjes met de kleur van het lesniveau.

Op meerdere dagen in de week wordt op alle vijf niveaus A-, B- en C-zwemles gegeven. Bij het doorgaan naar de volgende groep proberen wij het kind zoveel mogelijk op dezelfde dag te laten zwemmen.

Trajectzwemmen

Dit is bedoeld voor het kind dat alle vaardigheden beheerst en bijna afzwemt. Het trajectzwemmen is gericht op het afzwemparcours en het opbouwen van uithoudingsvermogen. Door het oefenen van het afzwemparcours krijgen kinderen meer zelfvertrouwen voor het afzwemmen. Een goede voorbereiding zorgt dan ook voor een plezierig verloop tijdens het diplomazwemmen. Zodra jouw kind hiervoor in aanmerking komt krijg je hierover meer informatie.

Diplomazwemmen

Omdat kinderen doorstromen, kunnen ze regelmatig diplomazwemmen. Over het algemeen is dit op een woensdagmiddag. Je krijgt bericht over het diplomazwemmen als je kind hier klaar voor is.

Hoe werkt het leerlingvolgsysteem?

We maken gebruik van een digitaal leerlingvolgsysteem waarin de vorderingen van het kind kunnen worden gevolgd. Hierover ben je onlangs geïnformeerd. Heb je je nog niet aangemeld voor het leerlingvolgsysteem? Hier vind je alle informatie: https://fit.venlo.nl/veelgestelde-vragen-over-het-leerlingvolgsysteem-en-de-wachtlijsten.

Kan ik deelnemen aan het voorzwemmen? 

Heb je al eerder zwemlessen gehad bij een andere zwemschool en wil je de zwemlessen vervolgen bij de Wisselslag? Dan hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen. Door deel te nemen aan het voorzwemmen kunnen onze instructeurs kijken naar het zwemniveau en naar de mogelijkheden om in te stromen in een lesgroep.

Stuur een mail voor het maken van een afspraak: dewisselslag@venlo.nl.

Is er een oefenuurtje voor kind zwemlessen? 

Oefenzwemmen met begeleider: Wil je naast je zwemlessen ook nog graag extra oefenen? Dat kan in de Wisselslag! Want iedereen die bij ons zwemles volgt, kan komen oefenzwemmen. Dit doe je samen met één eigen begeleider (die al wel kan zwemmen).

Het oefenzwemmen heeft voor jou en je begeleider een gereduceerd tarief. Zie tarievenlijst: https://fit.venlo.nl/tarieven.
Oefenzwemmen is mogelijk op de volgende dagen en tijden:

 • Woensdag van 13.30-14.30 in het wedstrijdbad en instructuebad
 • Zaterdag van 11.00-12.00 uur in het wedstrijdbad en instructiebad
 • Zaterdag van 11.00-12.00 in het doelgroepenbad (alleen voor dames)

Kan ik financiële ondersteuning ontvangen voor de zwemles?

Zwemles is belangrijk voor ieder kind. Alle kinderen moeten een kans krijgen om te leren zwemmen, ook wanneer de financiële middelen hiervoor ontbreken bij de ouders. Leergeld Venlo en het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen hierbij ondersteunen met een financiële bijdrage. Deze kan worden aangevraagd via een intermediair van het Jeugdfonds zoals Stichting Leergeld, een leerkracht, een buurtsportcoach, een schuldhulpverlener of een sociaal wijkteam. 

Lees meer hierover op https://www.leergeldvenlo.nl/ en                                    www.jeugdfondssportencultuur.nl/zwemles

Wanneer mag ik starten met babyzwemmen?

Meestal kun je starten met babyzwemmen wanneer je kindje 6 weken oud is. Het is belangrijk dat de baby zichzelf goed op temperatuur kan houden en de eerste vaccinatie heeft gehad. 

Belangrijke informatie over de les:

 • Als ouder/verzorger ga je mee in het water.
 • Geef het kindje tot ongeveer een half uur voor aanvang van de les geen voeding meer. Hiermee voorkom je dat het kindje moet spugen tijdens de les.
 • Omkleden ouder kan in de kleedruimtes.
 • Er zijn omkleedkussens beschikbaar in de zwemzaal voor het omkleden van het kindje.
 • Kinderwagens mogen niet mee naar de zwemzaal, deze mogen in de hal blijven staan. Een maxi-cosi kun je wel meenemen.