Venlo volop in beweging tijdens de Venlofit week

Kinderen die op een hardloopbaan oefenen voor de Venloop.
Nieuws - donderdag 13 april 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Om sport en bewegen in Venlo extra te stimuleren organiseert Venlo.fit een toffe sport- en beweegweek: een week vol leuke en uitdagende sporten en beweegactiviteiten. In de week van 17 tot en met 21 april doen ruim 9500 mensen mee aan verschillende activiteiten.

In beweging

Dat bewegen gezond is, weet iedereen. Daarom is bewegen voor gemeente Venlo een belangrijk speerpunt. Dat doen we op verschillende manieren, door structurele activiteiten voor ouderen, sporten en bewegen voor kinderen en het stimuleren van activiteiten. En nu door het organiseren van een week die volledig in het teken staat van sport en bewegen voor veel verschillende doelgroepen. Basisscholen, studenten, mensen met een beperking en werknemers van scholen en de gemeente komen volop in beweging.

Activiteiten

Dinsdag 18 april

Elke dag zijn er afwisselende activiteiten. Op dinsdag 18 april is de aftrap met een groot beweegfeest voor verschillende basisscholen. De kinderen leven zich uit op luchtkussens, doen mee aan circusspelen, bewegen op muziek, en nog veel meer. Met de groentespellen maken zo ook nog op een educatieve manier kennis maken met het eten van bepaalde groenten. Op dinsdagavond 18 april kunnen Venlose studenten los op grote stormbanen, de obstacle run en daarna chillen met een drankje en een hapje van een foodtruck.

Woensdag 19 april

Op woensdagochtend 19 april gaan kinderen van het Speciaal Onderwijs sporten en bewegen. Samen met IKS (Iedereen Kan Sporten) is er een avontuurlijk programma gemaakt. De kinderen maken onder andere kennis met archery tag (boogschieten met aangepaste pijlen) en BMX-clinics.

In de middag krijgen de medewerkers van gemeente Venlo nieuwe uitdagingen aangeboden. Want vertellen dat bewegen zo goed is, kan niet zonder het goede voorbeeld te geven. Met de sportmiddag maken medewerkers kennis met nieuwe sporten, maar ook wandelen is een optie. Zo ervaren ze welke positieve effecten samen sporten en bewegen heeft op de sociale binding met collega’s.

Donderdag 20 april

Op donderdag 20 april gaat OGVO aan de bak, met leerlingen én werknemers. In de ochtend leven alle leerlingen van het voortgezet onderwijs zich helemaal uit. Behalve de obstacle run hebben de leerlingen de keuze uit zes andere activiteiten: softbal, bubble voetbal, buikschuiven, BMX of mountainbiken. In de middag is het de beurt aan de medewerkers.

Vrijdag 21 april

Vrijdag 21 april sluit de week knallend af met de Koningsspelen. Behalve stormen op de stormbaan, kiezen basisschoolleerlingen zelf aan welke sportclinic ze willen meedoen. Verschillende sportverenigingen en sportaanbieders uit de gemeente Venlo staan klaar om de kinderen hun sport te laten proberen. De hele dag wordt één groot beweeg-, dans- en sportspektakel.

Het belooft een prachtige week te worden met zonnig weer en nieuwe ervaringen.

Meer weten?

Meer weten over de verschillende activiteiten in deze week? Kijk ook eens in de agenda: Nu Venlo Agenda. Of volg de sportweek via de social mediakanalen van Venlo.fit: Instagram Venlo.fit en Facebook Venlo.fit.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 13 april 2023 om 17:24 op Venlo Fit