Zwemles voor kinderen

De Wisselslag

Wisselslag Blerick

Zwemlessen volgens het zwem-ABC

Leren zwemmen hoort bij de opvoeding van kinderen. In de opleidingen voor het zwem-ABC leren kinderen allerlei vaardigheden, namelijk: onder water zijn, oriënteren en op verschillende manieren draaien in het water. Naast het aanleren van de enkelvoudige rugslag en de schoolslag, maken zij ook kennis met andere voortbewegingsvormen zoals de borstcrawl en rugcrawl. Het zwem-ABC bestaat uit een ononderbroken opleiding met drie diploma’s.

Zwembad De Wisselslag is Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s.

Inschrijven

Wil je jouw kind inschrijven voor zwemlessen? Dit kan digitaal via onze webshop door je kind op de wachtlijst te zetten.

Wanneer

Op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag geven wij 1 keer per week, 45 minuten zwemles. Kijk in ons inschrijfformulier of digitale wachtlijst voor alle dagen en tijden.

Vakanties

In de planning proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met de continuïteit van de zwemlessen in relatie tot de vakanties.

  • Herfstvakantie: geen zwemlessen
  • Kerstvakantie: twee weken geen zwemlessen
  • Carnavalsvakantie: vrijdagmiddag tot en met Aswoensdag geen zwemlessen
  • Meivakantie: één week geen zwemlessen
  • Zomervakantie: geen zwemlessen 

Hoe werken de zwemlessen?

Nadruk op de ontwikkeling

We leggen tijdens de zwemlessen de nadruk op de ontwikkeling van het individuele kind. Dat betekent dat ieder kind op zijn eigen tempo doorstroomt. Voor het A-diploma zijn er vijf zwemlesniveaus. Elke keer als het kind toe is aan het volgende kleurniveau komt hij of zij in een andere groep. Voor de veiligheid dragen de kinderen polsbandjes met de kleur van het lesniveau.

Op meerdere dagen in de week wordt op alle vijf de niveaus A, B en C zwemles gegeven. Bij het doorgaan naar de volgende groep proberen wij het kind zoveel mogelijk op dezelfde dag te laten zwemmen.

Trajectzwemmen

Trajectzwemmen is gericht op de afzwemparcours en het opbouwen van uithoudingsvermogen. Trajectzwemmen is voor een kind dat alle vaardigheden beheerst en bijna afzwemt. Door het oefenen van de afzwemparcours krijgen kinderen meer zelfvertrouwen voor het afzwemmen. Een goede voorbereiding zorgt dan ook voor een plezierig verloop tijdens het diplomazwemmen. Zodra jouw kind hiervoor in aanmerking komt krijg je hierover meer informatie.

Diplomazwemmen

Omdat kinderen doorstromen kunnen ze regelmatig diplomazwemmen. Over het algemeen is dit op de laatste woensdag van de maand. Wanneer een kind klaar is voor het diplomazwemmen krijgen de ouder(s)/verzorger(s) een bericht.

Leerlingvolgsysteem

We maken gebruik van een digitaal leerlingvolgsysteem waarin jullie de vorderingen van het kind kunnen volgen. Hierover zijn jullie onlangs geïnformeerd. Ben je nog niet aangemeld voor het leerlingvolgsysteem? Hier vind je alle informatie.

Nieuwe lesmaterialen

Er zijn nieuwe lesmaterialen aangeschaft: een glijmat, een glijbaan, haaienvinnen, duikbrilletjes en flippers. Hiermee gaan we de oefenstof op een speelse manier aanbieden.

Zwemveilig met het zwem-ABC

Het zwem-ABC bestaat uit een ononderbroken opleiding met drie diploma’s. Diploma-A en diploma-B zijn als het ware opstapjes en met het C-diploma wordt de opleiding afgerond. Kinderen die het zwem-ABC voltooid hebben, zijn zwemveilig en vaardig genoeg om op een verantwoorde wijze te kunnen genieten van de vele vormen van vrijetijdsbesteding met water. Voor meer informatie over het zwem-ABC ga naar www.allesoverzwemles.nl.

Oefenzwemmen

Kinderen die bij De Wisselslag zwemlessen volgen kunnen oefenzwemmen. Er zijn dan zweminstructeurs aanwezig om aanwijzingen te geven. Alle kinderen kunnen oefenzwemmen, ongeacht het niveau.

Kosten (op vertoon van geldige leskaart)

Ouder € 2,40
Kind € 2,40

Tijden

Woensdag 13:30 – 14:30 wedstrijdbad
Zaterdag 11:00 – 12:00 wedstrijdbad en instructiebad